Tilbage...

Knallertkørerkort

Beskrivelse:

Ny lovgivning pr. januar 2013:

15-årige der fylder 16 år efter d. 19. januar 2013, kan IKKE følge knallertundervisningen nu og i efteråret og få udleveret knallertbevis, når de fylder 16 år (sådan som de gamle regler er). De vil komme under den nye ordning og skal tage knallertkørekort efter den bekendtgørelse, der er under udarbejdelse.

 

Efter 19. januar 2013 gælder et traktorkørekort IKKE længere til knallertkørsel. Derefter skal de to kørekort tages separat.

DERFOR:

Hvis du fylder 16 inden den 19. januar 2013 og ønsker knallertkørekort, så skal du snarest tilmelde dig hos Ungdomsskolen. Vi sørger så for at du får et tilbud om kursus og prøve inden det bliver alt for mørkt, koldt og glat på vejene. (efter den nuværende lovgivning).

Hvis du fylder 16 efter den 19. januar 2013 og ønsker knallertkørekort, skal du ligeledes snarest tilmelde dig hos Ungdomsskolen. Vi forsøger så at lave et hold allerede i det sene efterår efter den nye lovgivning, så vi ikke skal køre på glatte veje i januar. (bemærk at der ved den nye lovgivning også er krav om færdselsrelateret førstehjælp).

Under alle omstændigheder kan du først få udleveret dit kørekort, når du er 16 år.

Du kan ikke forvente at have dit knallertkørekort til din 16-års fødselsdag med mindre du er tilmeldt i god tid inden; gerne 6 måneder før!

Pris efter den nuværende ordning: 100,-kr. (udeblivelse koster også 100,-kr.!)

Pris efter den nye lovgivning: bekendtgørelsen er under udarbejdelse, men det ser ud til at blive omkring 450,- kr. (udeblivelse koster 200,- kr.)

Altså: tilmeld dig i god tid! Vi skriver først til dig, når det bliver din tur, da vi løbende opretter hold efter behov. Vi laver hold i skoleferier, hvor efterskoleelever der ikke kan følge et almindeligt ugehold, har førsteret.

 

Undervisere: Arne Houmøller & Jan Majgaard


Sted:
Tranevej 2
7900 Nykøbing Mors


Kontaktperson: Inger Højer Nielsen, telefon: 99706280

Alder: 16 - 17 år

Aktivitetstype: Individuel aktivitet

Køn: Både drenge og piger

Klubinformationer:
Ungdomsskolen Mors
Tranevej 2
7900 Nykøbing Mors

Telefon: 99706280
Email: ung@morsoe.dk
Hjemmeside: www.ungmors.dk